Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес искат да повторят резултата си от Спа в Италия

Мерцедес искат да повторят резултата си от Спа в Италия

38
0

Мерцедес Гран при биха искали да повторят резултата си от Спа-Франкоршамп в Гран при на Италия, заяви шефът на отбора Рос Браун седмица преди 14-ия кръг от Формула 1 за 2010 г.

– Двойният финал в точките на Спа беше великолепна награда за отбора ни и би било прекрасно да повторим това постижение и в последния европейски старт за сезона на Монца следващата седмица. Пистата е просто фантастична и една от най-добрите в календара. Трибуните винаги са пълни, феновете създават фантастична атмосфера през целия уикенд. От инженерна гледна точка са важни ниското аеродинамично прилепяне и минимално челно съпротивление, добри спирачки и мощен двигател да постигане на така нужната максимална скорост на дългите прави – обясни англичанинът.

В Мерцедес все още имат грижи с дифузьора си обдухван с горещ въздух и спешно го модифицират за италианската надпревара, след като в Белгия така и не решиха проблемите си с прегряване в задната част на MGP W01. Браун призна в края на уикенда на Спа, че това в известна степен изнервя и разочарова отбора, но се надява на Монца нещата да се изчистят.