Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес може да се бори с топ 3 екипите в F1, убеден...

Мерцедес може да се бори с топ 3 екипите в F1, убеден е Лауда

47
0
Ники Лауда

Ники Лауда е убеден, че тимът на Мерцедес може да се бори с топ 3 екипите във Формула 1. Трикратният световен шампион заема директорски пост в отбора от края на миналата година и в зимната пауза проучваше методи на работа и комуникация в завода в Бракли.

След първия предсезонен тест (който се проведе миналата седмица на пистата Херес в Испания) Лауда определено е оптимист за предстоящия сезон и представянето на Мерцедес в Гран при през 2013 г.

Най-голямата ми радост е, че Мерцедес може да се бори с топ 3 отборите – заяви той пред немския вестник Билд. – Автомобилите са с доста близко представяне. Според мен [Себастиан] Фетел е най-бърз в момента. Болидът му работи добре, изглежда издръжлив и точно сега той е по-напред от останалите – допълни Лауда в анализ за подготовката на F1 екипите до момента.

Същевременно австриецът обясни, че Формула 1 скъп спорт и не би трябвало да се обръща чак толкова голямо внимание на проблемите на малките тимове.

Идването в F1 е въпрос на избор, това е най-високата категория. Така че не съжалявам отбор, който се е оказал с финансови проблеми. Не знам за какво толкова се вълнуват всички. Испанският екип (Испания Рейсинг – б.р.) сбърка всичко, което можеше да се сбърка. Бяха зле организирани и имаха лош автомобил. Ако вършиш добра работа, печелиш повече пари – просто е. От време на време през последните 30-40 години Формула 1 е имала финансови грижи, но точно както преди, всичко пак ще се успокои – допълни Лауда.