Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес научили много за колата и гумите през уикенда в Остин

Мерцедес научили много за колата и гумите през уикенда в Остин

33
0
Нико Розберг

Пети пореден старт без точки записа тимът на Мерцедес – Нико Розберг и Михаел Шумахер финишираха 13-ти и 16-ти в Гран при на САЩ. Седемкратният световен шампион и Пол ди Реста (Форс Индия) се оказаха единствените състезатели с по две спирания в бокса, като конкретно при германеца стратегията бе променена в хода на състезанието.

След чудесния квалификационен резултат гумите на Михаел бяха с ужасно поведение в надпреварата. Заради това решихме той да направи два пита – обясни шефът на тима Рос Браун след финала. – Нещата се оправиха, както и очаквахме, но толкова трудната първа част на дистанцията направи нещата наистина трудни за него. Нико тръгна от много задна позиция и пазеше гумите си. Свърши чудесна работа в това отношение и ако бе по-напред на грида, щеше да е с по-добро класиране. Разочароващо е, че не взехме никакви точки, но научихме много за автомобила и гумите този уикенд, а това ще е полезно в бъдеще.

Розберг не бе многословен след надпреварата. Той отбеляза, че целият уикенд в Тексас е бил страхотен за Формула 1, но твърде труден за него на пистата.

Беше труден уикенд, приключил за съжаление без точки. Научихме обаче някои важни уроци за догодина и това има значение в момента – повтори твърдението на Браун той.

Шумахер с горчивина отбеляза, че му е трудно да намери думи – освен иронични – за случилото се с него на Съркюит ъф ди Америкас.

Имаше толкова екшън около мен, но за съжаление в неправилната посока. Да кажа, че състезанието бе страхотна борба, би било подценяване. Първият ми комплект гуми нямаше никакво прилепяне. Вероятно имаше някакъв проблем, за да са толкова зле. Отиването на два бокса още повече влоши нещата. Просто беше далеч по-лошо, отколкото който и да е от нас очакваше днес. Особено като се има предвид, че ситуацията далеч не изглеждаше толкова ужасна в петък и събота – бе коментарът на седемкратния шампион след предпоследното му състезание във Формула 1.