Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес не бързат да търсят заместник на Бътън

Мерцедес не бързат да търсят заместник на Бътън

47
0

Рос Браун намекна, че отборът на Мерцедес GP в момента търси само един пилот за 2010 година и той трябва да замести отишлия в Макларън Дженсън Бътън. Говори се, че германецът Нико Розберг вече е подписал споразумения с шампионския отбор.

Не бързаме да търсим заместник на Бътън“ – коментира Браун пред специализираното издание „Ауто Мотор унд Шпорт“. С въпросното място са свързвани пилотите Кими Райконен и Ник Хайдфелд, както и седемкратният световен шампион Михаел Шумахер.

Би било глупаво да правим прибързани решения. Внимателно ще анализираме списъка с потенциални кандидати“ – казва Браун. „Смятам, че нашето място е едно от най-атрактивните на пазара.

С тези думи Рос Браун действително показва, че едно от местата вероятно вече е заето. Междувременно спортният директор на Мерцедес Норберт Хауг е разкрил, че негов фаворит е Кими Райконен, въпреки че се носеха слухове за изцяло немска пилотска двойка. По повод на финландеца обаче Хауг каза: „Той ми има номера. Може да се обади по всяко време.