Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес обнадеждени от представянето си в петъчните тренировки

Мерцедес обнадеждени от представянето си в петъчните тренировки

37
0
Михаел Шумахер

Общо 109 обиколки направиха пилотите на Мерцедес Гран при Нико Розберг и Михаел Шумахер в днешните свободни сесии на пистата Шанхай Интернешънъл. Работата през първите 90 минути бе съсредоточена върху проби на аеродинамични компоненти, първоначално натрупване на данни за настройките и гумите. Следобед екипът обърна повече внимание на износването на смесите хард и софт, а състезателите правиха и къси серии от обиколки – симулации на квалификация. В крайна сметка Нико и Шумахер се наредих 4-и и 5-и, което бе значително по-добро класиране от това в сутрешните изпитания.

Днес постигнахме малка стъпка напред и научихме някои положителни неща в сравнение с Малайзия. Балансът бе доста добър, а аз определено харесвам тази писта. Не сме съвсем наясно къде се намираме в момента спрямо съперниците ни, но днешното представяне ме обнадеждава за утре – коментира Розберг.

Като добър определи петъчния ден и Михаел Шумахер – според него промененият подход в работата дава резултати.

Концентрирахме се основно върху серии с голямо количество гориво и като че ли по-лесно уточняваме настройките, отколкото като започвахме с малко бензин. Според мен излизанията с повече турове бяха на ниво – темпото определено е подобрено в сравнение с първите два старта. Можем да напреднем още, така че нямам търпение да разбера какво ще постигнем в квалификацията – допълни седемкратният световен шампион.