Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес обяви датата на представянето на болида си за 2021 г.

Мерцедес обяви датата на представянето на болида си за 2021 г.

2492
0
Мерцедес
снимка: Мерцедес

Тимът на Мерцедес обяви, че новият болид на отбора за сезон 2021 ще бъде представен на 2 март. Колата ще се казва Мерцедес-AMG F1 W12 E Performance. Досега екипът има само един потвърден пилот – Валтери Ботас. Шефът на отбора Тото Волф заяви скоро, че преговорите с Люис Хамилтън продължават и са на етап уточняване на детайли.

E Performance е обозначението, което се използва в продуктовите наименования на всички хибридни автомобили на Мерцедес-AMG. F1 W12 е първият болид на тима от Бракли с това обозначение.

Въпросът с договора на Хамилтън се превърна в истинска сага в седмиците след сезон 2020. Волф неколкократно изместваше във времето момента, когато може да подпише със седемкратния световен шампион. Самият пилот тренира усилено.

Наскоро Волф оприличи фабриката на Мерцедес на бутната и разпиляна по пода кутия с лего части.

„Колата далеч не е завършена. Няма да е напълно готова до последните моменти преди шейкдауна, нещо от порядъка на 48 часа предварително. В момента не може да се види кой знае какво. По-скоро сякаш някой е разсипал кутия лего наоколо. Забележително е обаче как парчетата от пъзела се напасват“, сподели Волф.