Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес обяви официално, че няма да обжалва, ще работи с ФИА по...

Мерцедес обяви официално, че няма да обжалва, ще работи с ФИА по процедурите

4127
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
снимка: Мерцедес

Екипът на Мерцедес обяви официално, че няма да обжалва решенията на стюардите след финала на Гран при на Абу Даби. Отборът от Бракли заяви, че ще работи заедно с ФИА по процедурите в спорта.

Мерцедес направи следното изявление:

„Скъпи общност на Формула 1 и фенове,

Тръгнахме си от Абу Даби, невярвайки на онова, което току-що се бе случило. Разбира се, част от играта е да загубиш състезание, но нещо съвсем различно е да загубиш вяра в надпреварите.

Заедно с Люис [Хамилтън] внимателно обмислихме как да отговорим на събитията от финала на сезона във Формула 1. Винаги сме се ръководили от любовта си към спорта и вярваме, че всяко състезание трябва да се печели по заслуги. След това миналата неделя мнозина почувстваха, ние включително, че нещата не се развиха по правилния начин.

Причината, поради която подадохме протест срещу резултата от състезанието бе, че правилата за колата за сигурност бяха приложени по нов начин, който повлия на крайния резултат, след като Люис водеше убедително и бе на път да спечели световния шампионат.

Заявихме намерение за обжалване в интерес на спортната честност и от тогава водихме конструктивен диалог с ФИА и Формула 1, за да има в бъдеще яснота. Всички участници да са наясно с правилата, при които се състезават и как ще бъдат прилагани те. Ето защо приветстваме решението на ФИА да създаде комисия, която изцяло да разследва случилото се в Абу Даби и да подобри регламента, управлението и взимането на решения във Формула 1. Приветстваме и факта, че поканиха отборите и пилотите да вземат участие.

Екипът на Мерцедес-AMG Петронас ще работи активно с тази комисия, за да се изгради една по-добра Формула 1 – за всеки тим и фен, които обичат спорта, колкото и ние. Ще държим ФИА отговорни за този процес, а сега оттегляме намерението си за обжалване.

Към Макс Верстапен и Ред Бул Рейсинг: бихме искали да изразим искреното си уважение за постиженията ви този сезон. Вие направихте битката в този шампионат на Формула 1 наистина епична. Макс, поздравления за теб и целия ти отбор. Нямаме търпение отново да се борим на пистата догодина.

И накрая, въпреки че първенството при пилотите не завърши по начина, по който се надявахме, не бихме могли да сме по-горди с отбора си.

Люис, ти си най-великият пилот в историята на Формула 1 и кара с цялото си сърце във всеки тур през този невероятен сезон. Ти си безгрешен спортист и на пистата, и извън нея и направи безгрешно представяно. Като състезател и ролеви модел за милиони по света, те поздравяваме.

Валтери, ти бе толкова важна част от екипа ни, спечелил пет титли при конструкторите в пет сезона. Благодаря за забележителния принос към историята ни в автомобилния спорт. Kiitos, Valtteri.

Накрая, към всички талантливи и страстни жени и мъже в Мерцедес-AMG Петронас F1 Тийм в Бракли и High Performance Powertrains в Бриксуърт: вие написахте историческа глава в историята на „сребърните стрели“, спечелвайки осма поредна титла при конструкторите. Това постижение е безпрецедентно. Казано най-просто: страхотно е. Вие сте страхотни.“