Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес определиха представянето си в тренировките като прилично

Мерцедес определиха представянето си в тренировките като прилично

68
0
Нико Розберг

Като прилично определиха представянето си в свободните сесии преди Гран при на Индия пилотите на Мерцедес Нико Розберг и Михаел Шумахер, въпреки че имаха известни грижи с баланса и гумите си през трите часа подготовка. Двамата направиха общо 123 обиколки.

Солиден ден като работа и изпълнена програма – бе обобщението на шефа на екипа Рос Браун. – Целта ни бе да балансираме колата, което се получи сравнително добре и през двете сесии. Гумите са с много постоянно поведение тук. Има какво още да подобрим по автомобилите, но изглежда сме в прилична форма за уикенда.

Розберг сподели, че е научил много заедно с екипа си по време на сесиите.

Открихме някои добри насоки за настройките. Не е реалистично да очаквам четвърто място и по-нататък през уикенда, но съм уверен, че вървим по-добре, отколкото в предходните стартове – допълни той.

Шумахер заяви, че е работил основно в дълги серии от обиколки и също определи темпото като добро.

Балансът беше ОК, особено в първи сектор с по-бавните завои. Така потвърдихме очакваното поведение на автомобила спрямо характеристиките на трасето. С меки гуми така и не направих добър тур, но изградихме стабилна база за останалата част от уикенда – каза седемкратният световен шампион.