Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес организират ден на отворените врати на Брукландс

Мерцедес организират ден на отворените врати на Брукландс

72
0

Мерцедес организират специално мероприятие за всички свои фенове в деня след последното състезание от Ф1 този сезон в Абу Даби.

Понякога спортът е критикуван заради недостатъчно добрата връзка между отборите и пилотите от една страна и феновете от друга, но на 8-ми ноември немският автопроиводител ще организира ден на отворените врати за феновете, за да отпразнува поредната добра година в моторните спортове.

Светът на Мерцедес-Бенц ще е разпложен на историческата писта Брукландс в град Съри, където световният шампион Люиc Хамилтън ще присъства в компанията на още много Ф1 звезди, свързани с Мерцедес, като съотборника му Хейки Ковалайнен, Мика Хакинен и Педро де ла Роса.

Дейвид Култард и Антъни Дейвидсън също ще присъстват на събитието, както и много звезди от DTM, Ф3 и други шампионати. Много вероятно е и присъствието на тим-шефа на Браун GP – Рос Браун.

Хамилтън ще направи демонстрация с шампионския си болид Макларън-Мерцедес МР4-23, а пилотите в британския DTM – Сузи Стодарт, Джейми Грийн, Пол ди Реста и Гари Пафет ще карат техните състезателни автомобили Мерцедес С-клас. Състезателят от Евро Формула 3 сериите – Сам Бърд, пък ще демонстрира своя болид Далара, който се задвижва разбира се от двигател на Мерцедес.

„След вълнуващ състезателен сезон тази година, искаме да кажем едно голямо ‘Благодаря’ на нашите лоялни клиенти и фенове, а една безплатна Гран при е перфектният начин за това“, обясни шефът на английското подеделние на Мерцедес – Вилфрид Стефен и добави:

„Нямаме търпение да предложим на нашите клиенти, нашите фенове и техните семейства едно безплатно посещение на историческата писта Брукландс.“