Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес освободиха Хайдфелд, за да отиде при Пирели

Мерцедес освободиха Хайдфелд, за да отиде при Пирели

42
0

Ник Хайдфелд ще се присъедини към програмата за развитие на Пирели във Ф1, за да помогне на италианската компания да развие гумите, които ще доставя на тимовете от Гран при догодина.

Това стана ясно днес, след като от тима на Мерцедес обявиха, че освобождават немеца от задълженията, вписани в договора му с тях, за да може той да стане официален тест-пилот на Пирели.

„Можем да потвърдим, че тимът с радост позволява на Ник Хайдфелд да се присъедини към Пирели и да допринесе за работата, свързана със завръщането им във Ф1.

Ник е изключително опитен пилот и ние сме уверени, че неговите състезателни и технически познания ще са изключително полезни за Пирели и затова ще са от полза за спорта като цяло. Ник бе особено ценен за Мерцедес още от идването си в отбора тази година и ние се радваме, виждайки как кариерата му прогресира“, заяви тим-шефът на Мерцедес – Рос Браун.

Самият пилот също благодари на всички в отбора на Мерцедес и изрази огромния си ентусиазъм относно работата, която го очаква заедно с Пирели.