Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес отново се надяват на по-добър резултат – този път за Валенсия

Мерцедес отново се надяват на по-добър резултат – този път за Валенсия

30
0
Мерцедес,Михаел Шумахер

В Мерцедес Гран при отново се надяват на добро представяне – този път в Гран при на Европа, която ще се проведе другата седмица във Валенсия. Михаел Шумахер вървеше на чудесното второ място в Канада, но в крайна сметка финишира четвърти, след като загуби темпо в края на надпреварата.

Във Валенсия се провежда едно от най-необикновените състезания в календара на улична писта, която според мен допада както на пилотите, така и на феновете. Аз лично харесах преживяното там през уикенда миналия сезон, тъй като трасето – изненадващо за такова, което всъщност използва нормални улици – е доста бързо и плавно, така че определено нямам търпение за надпреварата. Разбира се, надяваме се да се представим добре преди да дойдат домашните ни стартове в Англия и Германия – коментира седемкратният световен шампион.

Нико Розберг от своя страна отново имаше грижи с гумите на пистата Жил Вилньов. Проблемът е хроничен за MGP W02 и явно в тима все още не могат да се справят с него.

Трасето във Валенсия е комбинация от истинска писта и улична такава. Стените са много близо при движението на автомобилите и трябва да си пределно концентриран във всичките 25 завоя. Определено ми харесва да карам там, а събитието е сериозно за този наистина готин град. Тази седмица пък прескочих до фабриката, за да видя хората там и беше прекрасно да отбележа, че работата върви напред. Трудим се здраво за по-добър резултат във Валенсия, отколкото в Канада и съм убеден, че нещата могат да се случат – обясни Нико.