Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес първи стартираха болида си за 2022, докато новата кола на Хаас...

Мерцедес първи стартираха болида си за 2022, докато новата кола на Хаас успешно премина краштестoвете

5734
0
Мерцедес, Бракли
снимка: Мерцедес

Отборът на Мерцедес стартира болида си за 2022. Шампионът при конструкторите сподели публични кадри oт запалването на техния автомобил преди началото на предсезонните тестове в Барселона.

Във видеото, споделено от eкипа в социалните медии, Мерцедес показаха силовото устройство на техния болид W13, което се задейства за първи път. Не бяха показани снимки на новото шаси, но се видя одобрителната усмивка на ръководителя на отбора Тото Волф.

През сезон 2022 дизайнът на болидите ще се промени драстично, благодарение на новите технически разпоредби. Тяхната цел е да направят автомобилите от Формула 1 да се движат по-близо един до друг, без да страдат от загуба на аеродинамични характеристики в резултат на мръсния въздух. Това ще бъде и първия сезон на Мерцедес с пилотска двойка Люис Хамилтън и Джордж Ръсел.

Зимните тестове ще започнат в края на месец февруари следващата година на пистата Каталуния. След това отборите ще се отправят в Бахрейн за втори тридневен тест преди началото на новия сезон в страната от Персийския залив.

Междувременно тимът на Хаас обяви, че техният претендент за точки през 2022 VF-22 официално е издържал задължителния краш-тест за безопасност на ФИА.

В публикация в социалните мрежи екипът сподели изображение на макетна карта с резултати от 23 декември с отпечатано на нея „преминато успешно“. Това показва, че шасито на отбора за следващия сезон е официално хомологирано.

Новата кола на Хаас се очаква да бъде много по-успешна от тази през 2021. Отборът завърши сезона без да спечели нито една точка, заемайки последното място в шампионата при конструкторите. Още преди началото на кампанията шефът на тима Гюнтер Щайнер заяви, че отборът съсредоточава цялата си работа по разработването на автомобила за 2022.