Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес подписа договор с нов спонсор

Мерцедес подписа договор с нов спонсор

1500
0
Мерцедес, титла
снимка: Мерцедес

Екипът на Мерцедес подписа договор с нов спонсор. Това е технологичният гигант AMD, който произвежда основно процесори и видео карти. В миналото AMD беше партньор на Ферари.

Контрактът е за няколко години. Като част от споразумението логото на AMD ще присъства на кокпита на болида на Мерцедес, както и на облеклата на пилотите и служителите на тима.

Партньорството ще позволи на тима да използва продуктите на AMD, включително сървърните процесори EPYC, както и тези за лаптопи Ryzen PRO. Така в Мерцедес се надяват да оптимизират работата си.

„Иновациите са в основата на Формула 1, каза шефът на тима Тото Волф. – Ние винаги се опитваме да достигаме технологичните граници в нашето преследване на ефективност. Радваме се, че AMD се присъедини към нашия екип като партньор.“

Шефът по маркетинга на AMD Джон Тейлър добави: „Щастливи сме да обединим усилията си с Мерцедес. Това е екип, работещ на върха на технологиите, и с когото споделяме духа за предоставянето на невероятни иновации и производителност от фабриката до състезателната писта.“