Начало Автомобили Мерцедес показаха фейслифт-версията на CL

Мерцедес показаха фейслифт-версията на CL

71
0

Meрцедес-Бенц разпространиха първите снимки на ревизирания CL, който ще бъде представен официално по време на Фестивала на скоростта в Гудууд.

Фейслифт-версията на луксозното купе има нови фарове с интегрирани LED-дневни светлини в тях, LED-фарове за мъгла, ревизирана предна решетка, нови стоп-светлини и нови ауспуси.

Вътрешността обаче е оставена почти без промени, като най-съществената новост е добавянето на още махагон по волана и таблото.

Новости има и при избора на двигатели за модела. Вариантът CL550 4Matic вече ще се задвижва от 4,6-литров туин-турбо V8 BlueDIRECT двигател с мощност от 435 к.с. и въртящ момент от 700 Нм. Освен него клиентите ще могат да избират и между още три варианта – CL 63 AMG (544 к.с.), CL600 (517 к.с.) и CL 65 AMG (621 к.с.).

Също така Мерцедес са добавили и нови неща при оборудването на колата. Става въпрос за редица системи за сигурност като Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist, Attention Assist, Night View Assist Plus и Active Body Control.

А ето го и първото промо-видео за модела: