Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес помолиха ФИА да тестват един ден гумите на Силвърстоун

Мерцедес помолиха ФИА да тестват един ден гумите на Силвърстоун

22
0
Мерцедес

Отборът на Мерцедес е подал запитване до ФИА дали може да участва в един ден от тестовете на Силвърстоун на 17-19 юли, за да изпита новите гуми на Пирели.

След скандала с теста на тима от Бракли и Пирели след Гран при на Испания, Международният трибунал забрани на отбора да участва на тридневните изпитанията във Великобритания.

Причината Мерцедес да изпратят допитване до ФИА дали могат да участват в теста на Силвърстоун е сигурността. Спортният директор на щутгартския концерн Тото Волф каза пред Аутоспорт, че въпросът тепърва ще се решава.

Когато става дума за сигурността, би било добре всички отбори да са наясно дали те (гумите) ще работят на техните коли. Но решението зависи от ФИА. Сигурността е приоритет за федерацията и аз съм сигурен, че тя ще гарантира равнопоставеност за всички – коментира Волф.

Шефът на отбора Рос Браун обаче не мисли, че Мерцедес имат шанс да участват в предстоящите изпитания.

Според него единствената възможност ФИА да им позволи да изпробват гумите на Силвърстоун е, ако тестовете се удължат с един ден, защото забраната за участие на Мерцедес е за тридневни изпитания.

Ако пробите бяха удължени до четири дни, тогава бихме имали причина да поискаме последния – допълнителен – да е достъпен за нас, тъй като наказанието ни бе за три дни. Не знам какво ще решат другите отбори относно пилотите си. Определено няма да можем да присъстваме, а не изглежда, че тестовете ще бъдат удължени – каза Браун.