Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес предпазливи в очакванията си за Гран при на Бахрейн

Мерцедес предпазливи в очакванията си за Гран при на Бахрейн

7
0
Нико Розберг

Различните условия на пистата в Бахрейн накараха екипа на Мерцедес да е предпазлив в очакванията си за предстоящата надпревара въпреки безапелационния успех в Китай.

Работихме упорито да отстраним грижите си с гумите и се видя, че оптималната им работа е ключова за битката в челото на колоната – заяви шефът на тима Рос Браун. – Температурите и условията на трасето до Манама обаче са напълно различни от тези в Шанхай. Ще се постараем да извлечем максимума от F1 W03.

Спечелилият първата си победа в Гран при Нико Розберг има чудесни спомени от Бахрейн, където е печелил стартове от малките формули и бе седми при дебюта си в F1, давайки и най-бързата обиколка в състезанието тогава.

Много харесвам пистата. Конфигурацията определено пасва на автомобила ни, но все още е сериозно предизвикателство да управляваме гумите, да намираме точните настройки и т.н. – допълни той.

Михаел Шумахер също внимава с думите преди началото на състезателния уикенд.

Сезонът до момента показва, че не можеш да си напълно сигурен в каквото и да е – трите изминали състезания бяха спечелени от трима различни пилоти. Това демонстрира и колко близо са екипите един до друг. Определено ще се опитаме да вървим в Бахрейн с невероятното темпо от Китай – заяви седемкратният световен шампион.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.