Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес представи Шумахер и Розберг в Щутгарт

Мерцедес представи Шумахер и Розберг в Щутгарт

39
0

Мерцедес Гран при се представи като отбор във Формула 1 днес в музея на компания в Щутгарт. На много стегнатата презентация, продължила по-малко от половин час, основната атракция бе, разбира се, седемкратният световен шампион Михаел Шумахер, който се завръща в спорта след тригодишно отсъствие. Той получи лелеяния номер 3 от съотборника си Нико Розберг, с когото заедно излязоха на подиума.

Автомобилът обаче не бе истинският Мерцедес за 2010 г., а миналогодишен Браун в цветовете и логата на отбора, чийто основен спонсор е малайзийската компания Петронас.

Церемонията бе открита от председателя на Даймлег АГ и шеф на Мерцедес-Бенц д-р Дитер Цетче. След неговото няколкоминутно слово болидът и пилотите се появиха на подиума. За кратко към тях се присъединиха шефът на отбора в F1 Рос Браун, главният изпълнителен директор на тима Ник Фрай и вицепрезидентът на Мерцедес Норберт Хауг. Обичайните приветствия и пожелания за успешен сезон неизменно бяха съпътствани от споменаване завръщането на Шумахер в спорта. Едно от най-емоционалните бе това на Браун, заедно с когото Михаел на практика спечели всичките си титли.

– Да работя отново с Михаел е нещо много специално за мен, а не мислех, че ще ми се случи отново, а и е невероятно мотивиращо за мен и за отбора, който всъщност не знаех дали има някакво бъдеще миналата година по това време – отново откровен бе англичанинът. – Нико има наистина много вълнуващи перспективи след толкова години в спорта, но смятам, че ще се радва да работи с Михаел и да види как седемкратен шампион действа. Освен това сезонът е първият в Гран при за Мерцедес от 1955 г. насам и се чувствам крайно привилегирован, че по време на кариерата си съм участвал в толкова специални събития.