Начало Автомобили Мерцедес продължават да усъвършенстват автоматичната си система за управление

Мерцедес продължават да усъвършенстват автоматичната си система за управление

29
0

Също както и Фолксваген, Мерцедес-Бенц продължават да развиват проекта си за автоматична система за управление, която да бъде от помощ при работата на системите за сигурност в автомобилите им.

„С бъдещите системи за асистенция на щофьора, ние ще можем да се справим дори с още по-комплексни пътни ситуации и по този начин ще намалим опасността от настъпване на удар на горещите точки като кръстовищата например“, обясни един от шефовете на Даймлер – професор Барат Баласубраманиан.

Тази технология ще помогне също и за тестването на автомобилите на марката при ситуации, в които е нужно управление на лимита, без помощта на тест-пилоти. Естествено така и самите инженери ще имат по-добър контрол върху изпитанията, които искат да направят.

В момента Мерцедес ползват робот, който да се занимава с ускорението, спирането и завиването, а заедно с него он-борд компютър играе ролята на автопилот, за да може да се гарантира точността на завиването, което роботът предприема. От компанията твърдят, че тази система може да бъде внедрена във всеки един техен модел, когато има нужда той да бъде подложен на определени тестове.