Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес разчитат на спестените гуми

Мерцедес разчитат на спестените гуми

29
0
Нико Розберг

Като съвсем прилично определи представянето на Нико Розберг и Михаел Шумахер в квалификацията за Гран при на Канада вицепрезидентът моторспорт на Мерцедес Норберт Хауг.

Нико е шести на 8 десети от секунди от постижението на [Себастиан] Фетел, а Михаел – на 5 стотни и две позиции зад съотборника си. В последната свободна сесия се съсредоточихме отново върху подготовка за състезанието и времената ни изглеждаха добре. В резултат на това спестихме гуми в квалификацията. С две излизания в Q3 можеше да напреднем с 1-2 места, но комплект нови гуми може да има по-голямо значение за надпреварата, стига, разбира се, да остане сухо – допълни той.

От Мерцедес обаче като че ли се очакваше повече точно на канадската писта, особено след демонстрираната в петък сутринта скорост. Розберг обаче бе категоричен, че напредък има и позицията му на грида е добра.

Доста съм уверен, че в надпреварата можем да се справим още по-добре, особено пък в сравнение с темпото ни в Монако. Вложихме сериозни усилия в състезателната си скорост, а и прекрасно да имам комплект нови суперсофт на разположение – каза още Нико.

Шумахер за момент изпусна колата си в четвърти завой в последния си бърз тур, но като цяло определи обиколката за чиста. Той също не пропусна да спомене, че темпото в дълги серии изглежда на ниво и се надява на хубав резултат.