Начало Автомобили Мерцедес разпространиха снимки на интериора на SLS AMG Гълуинг

Мерцедес разпространиха снимки на интериора на SLS AMG Гълуинг

126
0

Мерцедес-Бенц разпространиха снимки на интериора и някои детайли относно новия си модел SLS AMG Гълуинг, който трябва да дебютира на автосалона във Франкфурт.

Колата, която ще се продава за около 150 000 евро, ще разполага с врати, тип „пеперуда“, каквито имаше и легендарния 300 SL от 1954-та. Дизайнът им е изцяло модернизиран, като специално при тях компромиси за спестяване на тегло не са правени.  Те се отварят до ъгъл 70 градуса, предоставяйки лесен достъп до високия 1.08 метра автомобил. Централната конзола разполага със стерео-система, Bluetooth, климатична инсталация и система COMAND и може да бъде облицована както с карбон, така и с алуминий. Зад мултифункционалния волан се забелязват два циферблата, като този, който показва моментната скорост е разграфен до 360 км/ч.

Двигателят на колата ще е средно-разположен и ще се намира в предната й част. Той ще бъде V-образен, осемцилиндров и ще разполага с максимална мощност от 571 к.с. и максимален въртящ момент от 650 Нм. Скоростната кутия ще е 7-степенна с двоен съединител, а максималната скорост на SLS AMG ще бъде електронно ограничена на 315  км/ч.