Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес са фаворити за Гран при на Монако, смята Алонсо

Мерцедес са фаворити за Гран при на Монако, смята Алонсо

78
0
Нико Розберг,Фернандо Алонсо

Мерцедес са фаворити за победата в следващия кръг от шампионата на Формула 1 – Гран при на Монако, смята Фернандо Алонсо, който спечели последното състезание от календара в Испания. Нико Розберг и Люис Хамилтън доминираха в квалификацията на пистата Каталуния, като германецът взе полпозишъна, а съотборникът му се класира до него на първа редица.

Това бе трета първа позиция за екипа от Бракли, но в състезанието темпото им не бе толкова добро. Сериозно износване на гумите повлия на темпото на състезателите на екипа, но характерът на уличното трасе в Монте Карло е такъв, че това няма да е толкова жизненоважен фактор. Според Алонсо спечелването на полпозишън може да се окаже достатъчно за Мерцедес да вземат победа по улиците на Княжеството, където изпреварванията са особено трудни.

Те (Мерцедес – б.р.) ще пристигнат като фаворити в Монако. Бяха на първа позиция на грида в последните три надпревари, миналата година Михаел [Шумахер] бе с най-добрия тур (в Монте Карло) и би било изненада, ако не са начело на грида и сега – коментира двукратният световен шампион. – В Монако е по-трудно да се изпреварва, така че има голяма вероятност да запазят позициите си за по-дълго. Ние трябва да свършим по-добра работа в събота – аз и Фелипе [Маса], защото това е едно от трасетата, където това е наистина важно.

Алонсо е убеден, че Ферари отново ще са силни в надпреварата, като основание за подобна увереност му дава и представянето в предишни издания на легендарната надпревара.

– През последните три години, дори когато не сме били конкурентоспособни в Монте Карло, винаги сме успявали да сме на подиума – повече или по-малко това е постоянство в представянето, така че това ще е целта и този сезон. Освен това в Малайзия имахме проблем, повредата на задното крило в Бахрейн. В трите състезания без грижи взехме две победи – в Китай и Испания – и бяхме втори в Австралия. Настоящото ни желание е да направим пет последователни добри надпревари, да вземем точки и при възможност подиуми. Според мен в Монако ще сме в състояние да продължим в този дух. Помня как през 2011 г. бяхме затваряни с обиколка от Макларън и Ред Бул, а в Монте Карло почти спечелихме – бяхме втори зад Себастиан [Фетел] и имаше червен флаг в последния тур. Борехме се за победа и не виждам каквато и да е причина това да не се случи сега, още повече, че колата е конкурентоспособна навсякъде досега – каза още испанецът.