Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес са надвили 3 други отбора за Петронас

Мерцедес са надвили 3 други отбора за Петронас

47
0

След като Мерцедес постигнаха споразумение с Петронас, стана ясно, че още три отбора са се борили за спонсорството на малайската петролна компания.

Вицепрезидентът по корпоративните услуги Ахмад Низам Салех разкри, че освен разговори със Заубер компанията е водила такива и с Уилямс и Лотус. В крайна сметка Петронас подписаха с Мерцедес GP, като Салех подчертава, че партньорството ще бъде разглеждано много внимателно всяка година в продължение на следващите пет години.

Имаше четири отбора – Уилямс, Заубер, Мерцедес и Лотус“ – казва Салех. „Но Мерцедес предлагат най-добрия пакет, а и исканото от тях изглеждаше доста атрактивно.“

„Завръщането на Шумахер ще помогне още повече, като това е едно неочаквано предимство за нас“ – допълва Салех. „Когато започнахме преговорите, знаехме за слуховете, че той планира да се върне във Формула 1, но тогава все още бе свързан с друг отбор. Затова и нямахме представа, че и ще подпише.

Действително обаче Петронас изглежда да са сключили много добро споразумение, тъй като името им не само участва в наименованието на отбора, но и ще бъде рекламирано от самия Михаел Шумахер.