Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес са опасни на старта, предупреди Бътън

Мерцедес са опасни на старта, предупреди Бътън

49
0
Дженсън Бътън

Стартът на Гран при на Малайзия никак няма да е лесен, убедени са пилотите на Макларън Люис Хамилтън и Дженсън Бътън.

Двамата ще застанат на първа редица утре на пистата Сепанг и колкото и да бяха доволни от постижението си (второ поред след същия успех в Австралия преди седмица), останаха предпазливи в очакванията си за надпреварата.

Всъщност мисля, че разликата между мен и Люис е малко по-голяма, но при всички случаи не мога да се оплаквам, тъй като и двете ми квалификации дотук се получиха – заяви Бътън, който е на 0,149 зад съекипника си. – Страхотно е, когато чуеш поздравленията на инженера си по радиото в такава ситуация и в същото време долавяш радостта на механиците от бокса. Иначе бях близо до съекипника си, но не достатъчно. Очертава се вълнуващ старт, като трябва да се има предвид, че Мерцедес потеглят наистина добре. Лотус Рено също не бива да се подценяват, както демонстрира Кими [Райконен] днес – допълни той.

Хамилтън от своя страна заяви, че уикендът до момента е добър и за него, и за екипа, макар работата да бе затруднена заради променливите метеорологични условия.

Направих няколко промени по настройките, но всички останали също натискат и се намираме под едно и също напрежение. Ние самите поставяме сериозни изисквания пред себе си. Аз лично съм доволен и нещата до момента вървят на ниво. Не съм съвсем сигурен дали позицията ми е най-добрата за стартиране. Утре ключът ще е да се грижиш за гумите си – сподели Люис веднага след квалификацията.