Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес са си набелязали Розберг

Мерцедес са си набелязали Розберг

48
0

Все повече има слухове, че Нико Розберг е на път да премине от Уилямс в тима на Макларън Мерцедес след края на сезона. Спортният директор на Мерцедес, Норберт Хауг, продължава да говори много ласкаво за своя сънародник, който от своя страна продължава да прави оценка на опциите пред себе си.

Хауг признава, че много иска да види германец зад волана на „Сребърна стрела“, докато от Макларън междувременно не са били особено конкретни, когато са били питани за бъдещето на Хейки Ковалайнен.

„Трябва да започнем да печелим състезания и шампионати, а ако това става с немски пилот, още по-добре“ – каза Хауг. Той признава, че отборът се е опитвал да се свърже с други германски състезатели.

„През изминалите десет години говорихме с Михаел Шумахер, Нико Розберг и Себастиан Фетел“ – казва Хауг, коментирайки, че договорни спънки са попречили на бъдеща работа с последните двама.

Розберг – от една страна – е свободен агент от следващата година, докато Хауг признава, че тимът на Макларън вече обмисля евентуални промени в тима си.

„Може и да няма промяна при пилотите, може и да има. В момента няма някакво времево напрежение. Може да се реши в следващите няколко месеца.“