Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Мерцедес отричат да са сключвали сделка Маси да бъде отстранен като...

От Мерцедес отричат да са сключвали сделка Маси да бъде отстранен като рейс директор

5197
0
Майкъл Маси
Майкъл Маси; снимка: Майкъл Потс

От екипа на Мерцедес отричат да са сключили сделка с ФИА Майкъл Маси да бъде отстранен като рейс директор във Формула 1. Информацията е на кореспондента на BBC за Формула 1 Андрю Бенсън. Той публикува материал, в който твърди също така, че Люис Хамилтън ще реши дали да продължи да се състезава в F1, когато види резултатите от разглеждането на ФИА на събитията в края на Гран при на Абу Даби.

Въпросът дали седемкратният световен шампион ще продължи да кара във Формула 1 вълнува най-много британските медии. Те от няколко дни усилено публикуват анализи по темата. Официален коментар от страна на Мерцедес няма. Според Бенсън отборът и Хамилтън чакат да видят действия от страна на ФИА.

„Високопоставен източник заяви пред BBC, че от Мерцедес са се отказали да обжалват (решенията на стюардите след Гран при на Абу Даби относно) резултатите от състезанието след договорка quid pro quo с ФИА. (Латинската фраза означава „компенсация“ и „услуга за услуга“ – б.р.) Твърди се, че сделката била Маси и шефът на техническия отдел на ФИА за шампионатите с едноместни състезателни автомобили Николас Томбазис да не заемат позициите си за сезон 2022.“

„От Мерцедес отричат да е сключвана такава сделка и настояват, че са се отказали от обжалването, след като са получили уверение, че искат единствено към въпроса да има сериозно отношение и ФИА да предприеме подходящи мерки“, се казва в публикацията на BBC

Хамилтън няма никакви публични изяви от финала на сезон 2021 досега. Британският таблоид Дейли Мейл публикува днес негови папарашки снимки от излизане в Бевърли Хилс. В пресата на Острова спекулират и кой би могъл да замести седемкратния световен шампион, ако все пак се откаже от спорта.

Междувременно Матия Биното защити рейс директора по отношение на действията му в Абу Даби. Шефът на Ферари във Формула 1 заяви, че Маси има „най-трудната работа на планетата“.

„Каквото и решение да вземе той, някой ще е доволен, а друг – нещастен. За всички е важно да си вземат поука. Според мен това ще се случи в F1 комисията, когато въпросът бъде дискутиран. След обсъждане на събитията и ситуациите ще се определи какви подобрения бихме могли да въведем. А последното вече е в правомощията на Световния съвет. Ние – Ферари – ще се радваме да обсъдим с останалите шефове на екипи, с ФИА и F1 дали нещо можеше да се направи по различен начин. Но вярвам, че ситуацията бе изключително трудна и би било погрешно да тълкувам решенията от моя страна. Според мен има причини за действията им. Но е трудно да се прецени дали нещо можеше да стане по различен начин“, заяви Биното.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)