Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес се надяват да са решили проблемите с прегряване и подвижните задни...

Мерцедес се надяват да са решили проблемите с прегряване и подвижните задни крила

63
0
Михаел Шумахер

Три от шестте проведени досега Гран при на Турция във Формула 1 са печелени от автомобили с двигател Мерцедес – през 2005, 2009 и 2010 г. Този сезон обаче истински Сребърни стрели ще застанат на грида на Истанбул парк и ще се борят да наваксат изоставането си спрямо съперниците от първите стартове за 2011 г. във Формула 1.

Моментът на завръщане в Европа винаги е вълнуващ, а състезателната програма става по-натоварена. Аз лично си починах, бях със семейството си, но вече с нетърпение очаквам подновяването на работата – коментира Михаел Шумахер. – Пистата, където ще е следващата надпревара, е страхотна. Кара се в посока обратна на часовниковата стрелка, има промени в наклоните и различни типове завои, така че е чудесно предизвикателство. Знам, че отборът се труди наистина здраво, за да продължи прогресът ни с автомобила, отбелязан в последното състезание в Китай. За Истанбул имаме планирани някои нови неща и съм убеден, че уикендът може да е наистина положителен за нас – заяви още седемкратният световен шампион.

Съекипникът му Нико Розберг води известно време на трасето до Шанхай, но проблем с горивото го принуди да намали скоростта. Той призна, че началото на сезона е било по-трудно от очакваното за целия тим.

Всички бяхме разочаровани в Мелбърн и Малайзия, но излизането ми начело на колоната в Шанхай потвърди потенциала на колата ни. Отборът свърши страхотна работа и научихме много през последния състезателен уикенд. Надявам се да направим още една стъпка напред в Турция, както и да запишем още по-положително представяне. И аз бях с близките си по Великден, а сега нямам търпение да се върна на писта – допълни Нико.

Във фабриката хората на Рос Браун пък се трудеха основно по хроничните проблеми с прегряване на отделни компоненти от MGP W02 и проблемите със системата за задвижване на задните крила. Англичанинът призна още в Китай, че ако всичко по болидите работи нормално, скоростта е много добра, но това почти не се случи на Шумахер и Розберг в изминалите досега състезания.

По принцип автомобилът ни е на ниво и трябва да реализираме пълния му потенциал в идващите стартове. Надпреварата в Китай напомни на всички ни какво е усещането да се бориш за победа. Тогава не успяхме да надделеем, но ни се иска отново да изпитаме това чувство. Новите решения, които ще приложим в Турция, трябва да ни помогнат да вървим на високо ниво далеч по-постоянно, защото когато системите действат в хармония темпото ни е прекрасно. В същото време трябва да продължим да се развиваме, ако искаме да пазим челните позиции – допълни Браун.