Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес се надяват да приключат сезона с добър резултат

Мерцедес се надяват да приключат сезона с добър резултат

97
0
Михаел Шумахер,Нико Розберг

Вниманието на екипа на Мерцедес от доста време насам е съсредоточено върху автомобила на тима за 2012 г., но в Бракли са решени да приключат сезона на ниво в Бразилия другата седмица.

Бразилската надпревара винаги е интересно и жизнено събитие, а Интерлагос е подходяща писта за последното състезание от тазгодишния шампионат – заяви шефът на отбора Рос Браун. – На трасето продължаваме да работим упорито с тазгодишния автомобил и да правим подобрения. Решени сме да сложим край на състезателната година на високо ниво и да продължим класиранията си в топ 6, тъй като това е горната граница на възможностите ни понастоящем.

На същото мнение е и седемкратният световен шампион Михаел Шумахер, който няма търпение за уикенда в Бразилия.

Атмосферата на Интерлагос винаги е страхотна. В последните надпревари имахме някои добри резултати и много ми се иска да продължим в същия дух, за да завършим сезона в положителен дух. Отборът се труди упорито да оптимизира максимално колата, с която разполагаме и добро класиране ще е прекрасна награда за тях – заяви германецът.

Нико Розберг, който в Абу Даби обяви, че е продължил договора си с Мерцедес, също смята, че има напредък с MGP W02 въпреки липсата на нови компоненти.

По-силното ни темпо в квалификацията и състезанието в Абу Даби ме правят уверен, че сме в състояние да натиснем още малко на Интерлагос, за да настигнем най-бързите. Мощността на двигателя ни и максималната скорост на болида ще са чудесни предимства за изкачването на хълма и на дългата старт-финална права в Бразилия – допълни той.