Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес се надяват да са по-близо до най-бързите екипи в последните стартове

Мерцедес се надяват да са по-близо до най-бързите екипи в последните стартове

83
0
Михаел Шумахер

Последната за тази година домашна Гран при предстои на тима на Мерцедес: в Абу Даби е базиран холдингът Аабар Инвестмънтс, който е партньор и акционер в отбора. Екипът има организирани отново множество събития преди началото на състезателния уикенд и седмицата преди предпоследния кръг от Формула 1 за тази година определено ще е натоварена.

Сезонът приключва с наистина забележителни стартове. След дебюта на Индия миналия уикенд сега отиваме на Яс Марина в Абу Даби. Провеждащата се късно следобед надпревара притежава уникална атмосфера и предизвикателство, които определено ми харесаха при първото ми каране там миналата година – коментира Михаел Шумахер, който се надява да продължи с доброто представяне от последните кръгове.

Съотборникът му Нико Розберг също харесва пистата. Трасето е дело на Херман Тилке, проектирал всички съвременни конфигурации от календара.

Имам прекрасни спомени от състезанието миналия сезон. По-късният старт е интересна промяна спрямо стандартните уикенди. Чувствах се много добре в колата по време на надпреварата в Индия и ми се иска да надградя резултата от там в Абу Даби. Надявам се, че ще сме по-близо до най-бързите отбори в последните стартове – добави Нико.