Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес се надяват на повече шанс при по-хладно време утре

В Мерцедес се надяват на повече шанс при по-хладно време утре

1556
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Спас Генев

От Иван Тенчев, наш специален пратеник на Спа-Франкоршамп

Люис Хамилтън и тимът на Мерцедес се надяват, че ще имат по-голям шанс срещу Ферари утре в Гран при на Белгия ако се сбъднат прогнозите за по-хладно време. Очакванията на метеоролозите са за поне с 10 градуса по-ниски температури и възможност за превалявания. При всички случаи обаче от Мерцедес определиха днешната преднина на съперниците си от Ферари като невероятна. Тото Волф дори изчисли, че изостават от Скудерията не с 0,7, а с 1,3 сек, което бе малко преувеличено. Надеждата на Сребърните е, че в дълги серии техните коли запазват по-добре гумите. При прогнози за 1 стоп биха могли да се справят, но ще е много трудно, защото този път и двете коли на Ферари са в пакет пред тях.

Люис Хамилтън обясни отново, че за него уикендът върви много трудно. Той има проблеми още от първата тренировка, а за днес каза, че просто е допуснал грешка.

„Какво да кажа, гадни неща се случват. В крайна сметка и ние сме хора”, заяви Люис. Той разказа, че е стоял в бокса и е наблюдавал как механиците се борят да спасят „неговото бебче”. Благодари на момчетата многократно и обясни, че в началото на квалификацията колата е била трудна за каране, но са се справили. Англичанинът за малко не се пребори за втората позиция.

Люис добави още, че няма представа какви са причините за повредите в колите на Серхио Перес вчера и на Роберт Кубица днес с новите задвижващи системи на Мерцедес. Те обаче не го притесняват предварително, че нещо не е наред с агрегатите от Бриксуърт.