Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес се надяват на по-добро представяне в събота след петъчните проблеми

Мерцедес се надяват на по-добро представяне в събота след петъчните проблеми

63
0
Михаел Шумахер

Първият ден тренировки за Гран при на Япония донесе доста главоболия на тима на Мерцедес. Михаел Шумахер и Нико Розберг направиха съответно 33 и 37 обиколки на пистата Сузука, като и двамата работиха по развитие на различни компоненти сутринта преди да започнат подготовка за състезанието във втората сесия.

На финала на първите 90 минути подготовка Нико спря на пистата, след като изключи двигателя като предохранителна мярка. Причината бе проблем с налягането на маслото. Агрегатът бе сменен в паузата между тренировките.

Шумахер пък излетя следобед и удари колата си в предпазните гуми на Спуун.

Не беше най-гладкият петък – призна Рос Браун. – С Нико проведохме сравнения на гумите и подготвяхме състезанието. При Михаел решихме да направим доста сериозни промени в настройките преди втората сесия и това ни коства време за каране. Не беше идеален старт на уикенда, но събрахме данни за анализ и ще работим по тях, за да сме в по-добра форма утре.

Шумахер бе прегледан в медицинския център на трасето след удара и е добре.

Мисля, че вече се бях концентрирал върху следващия завой, когато колелото стъпи в мръсотията и излетях – бе неговото обяснение за инцидента. – Като цяло не натрупах толкова информация, колкото исках, тъй като имахме много прекъсвания заради работата по колите. Трябва да оправим и баланса. А при тези температури и гумите ще са грижа.

Нико също загуби време заради смяната на двигателя, който така или иначе бе в края на жизнения си цикъл, но това му коства обиколки.

Все още не сме в желаната позиция по отношение на представянето, но ще си научим урока. Трябва да се справим и с управлението на гумите – допълни Розберг.