Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес се нуждае от още скорост, за да се бори с Ферари,...

Мерцедес се нуждае от още скорост, за да се бори с Ферари, смята Ботас

1701
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка: Мерцедес

Мерцедес се нуждае от още подобрения по новия болид W10, за да може да се бори с Ферари в началото на новия сезон. Това смята пилотът на Сребърните стрели Валтери Ботас.

Екипът от Бракли пусна почти изцяло променен автомобил за вторите тестове тази седмица. Изглежда с тях колата има повече скорост, но според Ботас тя продължава да отстъпва на Ферари.

„Колата е по-добра. Но дали това ще е достатъчно, е голяма въпросителна, каза Ботас. – Определено усещам подобрение спрямо миналата седмица по отношение на стабилността на колата и цялостната притискаща сила. Но определено не сме отключили целия потенциал на автомобила. Имаме нужда от още ъпгрейди.”

Според Ботас по отношение на скоростта, Ферари остава начело, както беше и миналата седмица. „Те продължават да изглеждат силни, каза финландецът. – Те имат силен пакет. Ние трябва да извадим още неща от нашия, за да можем да се състезаваме с тях.”

Валтери обясни също така, че в Мерцедес определено са подобрили баланса на колата в една цяла обиколка спрямо първите тестове. В тях това не се случи, като в някои завои колата бе много добра, но в други не. Той се надява до първия старт в Мелбърн да бъде направена по-голяма стъпка напред в това отношение.