Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес с почти изцяло нова кола в днешния ден

Мерцедес с почти изцяло нова кола в днешния ден

3556
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Екипът на Мерцедес се появи в първия ден от вторите тестове днес с почти изцяло нова кола. W10 е основно променен спрямо първите изпитания миналата седмица. Зад волана в сутрешната сесия бе Люис Хамилтън.

При Мерцедес нови са предното крило с извити навън страници, а не навътре към оста, подът с допълнителни елементи, дефлекторите, кутиите за радиаторите, капакът на двигателя. Освен това е налично и двойно T-крило в задната част.

За да се съберат данни за всичко това, в тима поставиха много тръби на Пито по колата в началото на сесията тази сутрин.

Смята се, че миналата седмица в Мерцедес използвали еволюция на миналогодишния болид, пригоден за новите правила. И през това време работата по новия болид е продължила в аеродинамичният тунел. А изследванията на най-новата концепция в аеротунела са започнали още през януари.

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф заяви вчера, че промяна на концепцията на предното крило на новия болид W10 би отнело месеци. Според него в тима обаче трябва да са отворени към идеите на другите отбори във F1.