Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес се опитват да постигнат по-добър баланс на колите си

Мерцедес се опитват да постигнат по-добър баланс на колите си

27
0
Нико Розберг

Мерцедес трябва да постигнат по-постоянно представяне на различните типове писти, смята шефът на тима Рос Браун, след като на Хунгароринг проличаха някои от основните проблеми на F1 W03.

Отборът има само 14 точки от последните три кръга във Формула 1 и е пети в подреждането при конструкторите. След тях са Заубер, които записаха по-висок актив в последните надпревари. След разочароващи представяния във Великобритания и Германия, Михаел Шумахер и Нико Розберг не стигнаха Q3 в Унгария, а резултатът в неделя следобед бе една-единствена точка.

Очевидно е, че колата ни пасва повече на определен тип трасета, а ни е необходим автомобил, който да е бърз на всякакви писти – заяви Браун. – Работи се изключително упорито, за да се подобри ситуацията. Понякога се случва един отбор да доминира на всички конфигурации през сезона, изпитвали сме какво е, но в повечето случаи има разлика в представянето. Те се дължат основно на това как се използват гумите на различните трасета. Занимаваме се с въпроса. Изглежда нямаме постоянно добър баланс в дългите завои, така че трябва да намерим решение – допълни англичанинът.

Проблемът с баланса се изяви особено ярко на Хунгароринг, където и Шумахер, и Розберг се оплакваха от нестабилност.

Някой ме попита защо бяхме бързи в Монако, а в Унгария не, но това са две напълно различни писти – бе обяснението на Браун.