Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес се съсредоточиха върху подготовка за надпреварата

Мерцедес се съсредоточиха върху подготовка за надпреварата

32
0
Гран при на Сингапур

Изцяло върху подготовка за надпреварата в неделя се съсредоточи отборът на Мерцедес в петъчните свободни тренировки за Гран при на Сингапур.

Ключовият фактор за надпреварата ще са гумите и колко ще издържат в специфичните условия на този старт, твърди шефът на екипа Рос Браун. Според него тимът е регистрирал чудесен прогрес днес и има достатъчно данни, върху които да работи.

Пистата бе доста хлъзгава и съответно прилепянето бе ниско, но това е типично за такъв тип трасета – коментира Михаел Шумахер след 6-ото си време във втората сесия. – Не беше особено добре и че времето за изпитания бе съкратено, тъй като програмата ни бе доста обширна. Но каквото, такова – възползвахме се максимално от наличното време. Цялостната картина е очакваната: няма големи изненади, като единственото очевидно нещо е доста голямата разлика в представянето на гумите.

Седемкратният световен шампион допълни, че Сингапур му допада и го оприличи на осъвременено Монако, разполагащо дори с по-големи зони за сигурност.

Съотборникът му Нико Розберг се съгласи, че от първата сесия не можеха да се извлекат кой знае колко сериозни изводи заради намаленото й времетраене и няколкото прекъсвания по време на самите изпитания.

След това обаче работихме много, направихме сериозни промени в настройките и научихме много за колата. Карах с повече гориво с цел подготовка за надпреварата. Не беше перфектен ден, по-скоро приличен – каза още Нико.