Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще работят по баланса на колите си

Мерцедес ще работят по баланса на колите си

70
0
Нико Розберг

Сериозно количество работа свърши екипът на Мерцедес в първите тренировки за Гран при на Турция днес на пистата Истанбул парк. Тимът няма толкова много новости по болида си MGP W02, колкото са налични в други отбори, но въпреки това всички отбелязаха, че са удовлетворени от скоростта на автомобила до момента.

Стартът на уикенда бе приличен и съм оптимист за утре. Следобедът бе особено продуктивен, изпробвахме доста неща по колата – заяви Нико Розберг. – Нямах кой знае какви проблеми с гумите в дълга серия от обиколки и бях доста изненадан от нивото на сцепление, тъй като се оказа по-високо от очакваното. Доволен съм от наученото и очаквам интересни битки както в квалификацията, така и в надпреварата.

Като позитивен определи петъка и Михаел Шумахер, след като имаше шанс да тества и мокрите, и сухите гуми днес.

Не бях карал като хората на мокра писта, така че възможността да го сторя бе добре дошла. Сесиите ми обаче бяха доста оживени – завъртях се три пъти в 11-и завой. Като цяло получихме потвърждение за вече отбелязания по отношение на автомобила напредък в Китай и нямам търпение за останалата част от уикенда. Все още има няколко въпросителни относно настройките, но съм уверен, че ще оправим всичко за квалификацията – допълни седемкратният световен шампион.

В Мерцедес ще се съсредоточат най-вече върху баланса на болидите, заяви шефът на тима Рос Браун.