Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще са най-силният отбор през 2014, подозира Уитмарш

Мерцедес ще са най-силният отбор през 2014, подозира Уитмарш

36
0
Мартин Уитмарш

Отборът на Мерцедес ще е най-силният в началото на сезон 2014, когато влизат в сила новите технически правила във Формула 1, подозира шефът на Макларън Мартин Уитмарш.

Тази година тимът от Бракли се класира втори в шампионата при конструкторите след 3 победи и още шест подиума през сезона. 

Според различни слухове Мерцедес имат предимство в мощността на своя V6 турбомотор за сезон 2014 в сравнение с тези на Ферари и Рено. 2014-та ще е последната година, в която компанията ще доставя двигатели на Макларън, като от сезон 2015 тази роля ще изпълнява Хонда.

Няма отбор, който да е напълно убеден, че ще спечели шампионата през 2014 г., дори Ред Бул. Моето подозрение е, че Мерцедес ще са най-силни. Казвам го, защото вероятно съм леко повлиян, но също така имам известни познания за бюджетите на трите компании. Според мен Мерцедес разполагат с добри бюджет, съоръжения и хора. Нямам реална представа за това, мисля, че никой няма, но имам малко повече познания от повечето хора. Ако трябва да избирате кой да подкрепите през следващата година, бих ви посъветвал това да е Мерцедес – коментира Уитмарш.

Той също така каза, че счита сезон 2014 за възможност Макларън да се завърне в челото на колоната след грижите с болида през 2013 г.

Дали мисля, че можем да спечелим през следващата година? Да. Върху това ли фокусираме усилията си? Да. Така че можем да го направим. Дали знам, че ще стане? Не. Харесваме промените. Гледаме на това като на чудесна възможност. Доста е вълнуващо. Винаги се чудиш какво се случва през зимата, но този път е особено силно. Всички ще се опитваме и под колите да надникнем, когато те бъдат представени – добави Уитмарш.