Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще третират еднакво всички екипи, с които работят догодина, заяви Волф

Мерцедес ще третират еднакво всички екипи, с които работят догодина, заяви Волф

33
0
Дженсън Бътън

Мерцедес ще третират еднакво всички екипи, на които ще доставят двигатели от догодина и Макларън не прави изключение, заяви спортният директор на щутгартския концерн Тото Волф.

Отборът от Уокинг ще използва и през 2014 г. агрегати на Мерцедес. След това 19-годишното сътрудничество между двете компании ще бъде прекратено, тъй като Хонда се връщат във Формула 1 и от 2015-та ще работят с Макларън. Това доведе до предположения, че ръководеният от Мартин Уитмарш тим може да не получава същото отношение и подкрепа спрямо заводския отбор на Мерцедес и другите екипи, които ще ползват техни мотори – Уилямс и Форс Индия.

Макларън са клиенти, а и имаме дълга история с тях, така че ще направим всичко, за да ги подкрепим. В наши дни няма такива неща като различни спецификации. Това така или иначе не е разрешено от правилата. Подкрепата за Макларън ще е същата като за всички останали – обясни Волф.

Управляващият директор на Макларън Джонатан Нийл е уверен, че Мерцедес няма да имат различно отношение спрямо отборите, на които доставят двигатели. Според него също така е разбираемо, ако хората от Уокинг не участват толкова активно в работата на снабдителя си, колкото при предишни проекти.

Познавам хората в Бриксуърт, тъй като работим от дълго време заедно. Според мен всичко от производствения отдел трябва да е еднакво, ако се търси висококачествен агрегат, тъй като дните на използване на шест мотора за един уикенд (сега имаме по пет на година) са безвъзвратно в миналото. Не могат да има модел „А”, модел „В” и „С”. Равенството ще даде на Мерцедес-Бенц репутацията, която търсят, така че нямам опасения (за отношението към Макларън) – заяви Нийл.

Макларън изживяват един от най-трудните сезони в историята си, при това точно когато отбелязват 50 години от основаването на компанията. Най-доброто класиране на тима продължава да е петото място на Дженсън Бътън от Гран при на Китай. Отборът е пети в класирането при конструкторите с 83 точки – далеч зад Лотус (264) и на 21 пред Форс Индия. Англичанинът пък е девети при пилотите с 60 точки, а Серхио Перес е 13-ти с 23.