Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трябват ни и двете коли в челото, за да не получава Мерцедес...

Трябват ни и двете коли в челото, за да не получава Мерцедес стратегически опции, отбеляза Хорнер

3188
0
Серхио Перес, Кристиан Хорнер
Серхио Перес и Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

От екипа на Ред Бул многократно споделяха след привличането на Серхио Перес, че най-после ще могат да притиснат големия съперник Мерцедес и с двамата си пилоти. Четири състезания след началото на първенството обаче тази битка така и не се е състояла. Макс Верстапен спечели Гран при на Емилия Романя и завърши втори в останалите три надпревари. Перес обаче се бори по-назад в колоната. Досега той има две пети места (в Бахрейн и Испания), четвърта позиция в Португалия и 11-та на Имола. Според шефа на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер Перес ще участва пълноценно в битката, когато се почувства по-уверен зад волана на RB16B.

„Мисля, че нещата започват да се получават за него. Разбира се, ние отчаяно се нуждаем той да е близо (в челото), така че Мерцедес да не получават такива стратегически опции. Но съм уверен, че това ще се получи за Чеко, когато се почувства по-уверен и изкара повече време в колата.“

„Фактите са, че двамата пилоти в челото бяха много пред останалата част от колоната. И Люис [Хамилтън] получи безплатен питстоп също като в Унгария. Трябваше му само да изпревари съотборника си, което никога нямаше да е проблем. Затова са ни нужни и двете коли в челото, за да няма Мерцедес и тази стратегическа опция“, обясни Хорнер

Самият Перес сподели, че намаленото време на писта този сезон допълнително утежнява свикването с новата за него кола. От тази година петъчните свободни тренировки са само по 1 час. Тестове на практика няма.

„Очевидно е, че ставам по-уверен в болида. Всеки път в края на уикенда ми се иска всичко всъщност да започва тогава. Но като се има предвид колко ограничено е времето на писта сега, е трудно да наваксаш бързо. Мисля, че е важно да продължим прогреса и в един момент да направим цял силен уикенд“, коментира мексиканският пилот.

„Отнема ми твърде дълго време да постигна нужната скорост. На нова писта целият петък отива за адаптация на стила ми. Според мен веднъж като напаснем всичко, вече ще сме доста бързи. Всяко трасе е различно. Нещо научено тук (в Испания – б.р.) едва ли ще работи в Монако. Основното е, че все още напасвам начина си на управление. Надявам се скоро да съм на 100%“, добави Перес.