Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес свива участието си в F1?

Мерцедес свива участието си в F1?

31
0

В Щутгарт обмислят да прекратят участието си със собствен тим във Формула 1 след края на 2013 г., твърди френското списание Ото Ебдо.

Германците не са доволни от предложените им клаузи за участие по новия договор Конкорд, който урежда търговските отношения в Гран при.

Бърни Екълстън не предложи никакви допълнителни бонуси от печалбите на спорта за Сребърните стрели, въпреки история им, а такива ще получават – Ферари, Макларън и Ред Бул.

Според изданието, компанията няма обаче напълно да се оттегли от Формула 1. Ще направи и предложи своя нов малък турбодвигател на досегашните си партньори от Макларън и Форс Индия.

Ще подкрепя и екипа си в Бракли, който обаче вече ще се казва само AMG F1 с името на високотехнологичния спортен филиал. Екипът ще продължи да бъде ръководен от Рос Браун и поне до края на участието на компанията през 2013 г. в кокпита ще остане Михаел Шумахер.

Сред причините за официалното оттегляна на марката от спорта се посочват неособено добрия имидж на управлението на Гран при, особено след много нашумялия скандал в Германия с банкера Герхард Грибковски и неговите отношения с Бърни Екълстън, както и очевидно слабото представяне на тима, който от 2010 г. досега спечели само една победа с Нико Розебрг – Гран при на Китай през този сезон.