Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес търсят причината за разликата в скоростта на правите между Розберг и...

Мерцедес търсят причината за разликата в скоростта на правите между Розберг и Шумахер

26
0
Нико Розберг

Обичайните седма и осма позиция на стартовата решетка ще заемат пилотите на Мерцедес Нико Розберг и Михаел Шумахер. Двамата обаче имаха разлика в скоростта на правите и в отбора ще се опитат тази вечер да разберат откъде дойде тя.

Не извлякохме максимума от квалификацията днес, което е срамота – сподели Нико. – Температурата на трасето падна по време на сесията и стана по-трудно да накарам гумите да работят. При второто си излизане в Q3 попаднах в трафик, не успях да ги загрея добре и това се отрази на бързата ми обиколка, иначе можеше да съм още по-напред. Поне съм откъм по-чистата страна на пистата – допълни той.

Шумахер се отказа от последния си бърз тур в Q1, за да спести гуми, а като цяло определи сесията за нормална.

Нямаше много останал потенциал за използване. Очаквам в състезанието да се възползваме от предоставилите ни се възможности. Гумите не би трябвало да са особен проблем – проверихме поведението им вчера във втората тренировка, която се проведе точно тогава, когато ще е и надпреварата. Може да имаме известни грижи с температурите на гумите заради изстиването на асфалта – заяви още седемкратният световен шампион.