Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес тепърва ще се подготвят за квалификацията

Мерцедес тепърва ще се подготвят за квалификацията

27
0
Михаел Шумахер

– Добър старт на уикенда ни за Гран при на Канада – бе обобщението на Рос Браун за петъчните свободни тренировки, проведени от екипа му Мерцедес Гран при.

Отборът на щутгартския концерн е смятан от мнозина за скрит фаворит на пистата Жил Вилньов, където Нико Розберг бе най-бърз в първите 90-минутни проби. Следобедните изпитания преминаха по съвсем различен начин и пилотът заедно със съотборника си Михаел Шумахер се озова в противоположния край на подреждането. Обяснението обаче бе, че те са се съсредоточили върху подготовка за надпреварата. Пробите с гуми суперсофт и малко гориво в колите не се състояха според предварителната програма заради спирането на сесията, но въпреки това темпото на болидите бе определено от Браун като прилично.

Позитивен старт на уикенда, като изглежда сме отбелязали напредък в състезателното темпо – съгласи се и Розберг. – Чувствах се удобно в колата днес, направихме доста обиколки (въпреки червените флагове). Гумите държат и ще е интересно да направим сравнение, когато сме и с малко гориво, но като цяло съм сравнително доволен.

Шумахер от своя страна даде същото обяснение като Браун за времената от втората тренировка, но допълни, че нещата изглеждат окуражаващи, тъй като отборът не е имал безкрайно високи очаквания за представянето си в Канада. Заедно с Нико той се труди по това да елиминира проблемите със задните гуми, съсипали надпреварата в Монако и за двамата. Вчера Розберг призна, че прекалено голямото натоварване идва от болида и грижите в това отношение вече са хронични, тъй като се случват във всеки старт.