Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес, Торо Росо, Макларън и Уилямс за тренировките

Мерцедес, Торо Росо, Макларън и Уилямс за тренировките

21
0

Квалификационни симулации провежда сутринта пилотът на Мерцедес Нико Розберг, който бе най-бърз в третия ден тестове на пистата Каталуния. Въпреки преваляванията той покри близо 600 км (128 обиколки).

– Постигнахме значителен прогрес по отношение на настройките, а това бе удовлетворяващо – коментира той. – Не извлякохме максимума от колата си в рамките на последните два проби, но днес направихме стъпка в правилната посока. Дългите серии следобед бяха интересни, тъй като програмата и на някои други екипи бе подобна, което позволи да направим някои сравнения. Все още има какво да се подобрява, но изглежда сме в сравнително прилична форма.

Себастиен Буеми бе зад волана на Торо Росо STR5 и въпреки леките превалявания успя да направи състезателна симулация. За пилота тя бе особено полезна, за да се запознае с поведението на гумите от момента на старта, когато болидът е тежък с много гориво до финала със съвсем лека кола.

– В надпреварите ще е важно плавното управление, тъй като гумите могат да се съсипят прекалено бързо, ако се пързаляш много с тежка кола – заяви пилотът.

Лека повреда и дъжд забавиха Дженсън Бътън, но англичанинът навакса изгубеното време следобед. Той заяви, че му се иска поне още ден да тренира с Макларън МР4-25, тъй като поведението непрекъснато се подобрява.

101 тура направи Рубенс Барикело, който на два пъти спира пробите след излитания в чакъла. Все пак бразилецът изпълни програмата си, включваща различни проверки и дълги серии обиколки.