Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес, Торо Росо, Уилямс и Ферари за работата си на Херес

Мерцедес, Торо Росо, Уилямс и Ферари за работата си на Херес

42
0

С най-добро време, но дадено на суха писта приключи първият ден тренировки на пистата Херес за Нико Розберг и Мерцедес Гран при. Изпитанията продължават до събота (включително), като прогнозата за дъжд поне за днес се оправда напълно. Въпреки това пилотът изрази задоволство от свършеното при пробите.

Колата вървеше прекрасно днес. В сравнение с Валенсия, където седях твърде ниско [в кокпита] и това влияеше на видимостта ми, тук реглажите бяха перфектни. Чувствах се наистина удобно и можех да карам на лимита. Целта ни е да научим възможно най-много за автомобила ни, да направим колкото се може повече километри, да проверим издръжливостта на двигателя. Дъждът малко обърка нещата, но поведението на болида е чудесно, а това е най-важното – заяви състезателят.

Михаел Шумахер ще провежда тренировките утре, като тази вечер бе на инженерния брифинг заедно с Розберг и Ник Хайдфелд.

Себастиен Буеми изпробва интермедиите и мокрите гуми на Бриджстоун с новото Торо Росо. Пилотът с швейцарски паспорт същевременно работи и по реглажи за мокро трасе. STR5 вървеше стабилно през целия ден за радост на отбора.

Уилямс от своя страна направиха най-много обиколки – Нико Хюлкенберг завъртя цели 118 с FW32. Техническият шеф на отбора Сам Майкъл бе доволен от проведените тестове и липсата на повреди в автомобила.

Фернандо Алонсо бе на Херес за Ферари и бе единствената причина публиката по трибуните да изтърпи целодневния дъжд. Испанецът работи по цялостната издръжливост на F10 и изследва поведението на мокрите и гумите интермедия в продължение на 88 обиколки. В малкото време на сухо трасе той успя да свърши малко и от планираната работа по скоростната кутия, която при нормални условия бе насрочена за следобед.

– Програмата бе повлияна от лошото време, но въпреки това направихме доста обиколки. Затова сме доволни, тъй като събрахме информация, а това е важно за издръжливостта [на болида]. Надяваме се утре времето да е по-добро. Колата вървеше чудесно на мокра писта и е лесна за управление. Усещането е добро, също като на сухо трасе – коментира самият Алонсо.