Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес убедени, че вървят в правилна посока

Мерцедес убедени, че вървят в правилна посока

38
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер изравни най-добрия си резултат за сезона – четвърто място – в Гран при на Корея и макар да имаше малко късмет с отпадането на съперници пред него, седемкратният световен шампион направи една от най-силните си надпревари на пистата Йонгам. Това въодушеви отбора му Мерцедес и дори накара шефа на екипа Рос Браун да заяви, че постепенно вървят към позицията, на която искат да се намират.

– Отне ни повече време от предвижданото, но ще стигнем. Продължавам да отбелязвам добрите моменти и смятам, че за догодина просто трябва да напаснем отделните компоненти. Иначе към финала в Корея Михаел питаше как да намали яркостта на индикаторите по волана си, защото го разсейваха. Просто беше на ръба и според мен само след няколко обиколки всички пилоти щяха да имат проблеми – обясни Рос.

В същото време Шумахер изпълни блестящо инструкцията на отбора си да пази гумите. Мнозина от съперниците му се оплакаха след финала, че техните са били съсипани и едва са вървели, докато германецът нямаше подобен проблем. Браун призна също така и че е разочарован от отпадането на другия си пилот Нико Розберг, който бе нелепо пометен от завъртелия се Марк Уебър (Ред Бул). В противен случай състезателят на Мерцедес щеше да е втори според прогнозите, макар никога да не можеш да си напълно сигурен, допълни Рос.