Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес удовлетворени след 2420 км тестове за F1 W03

Мерцедес удовлетворени след 2420 км тестове за F1 W03

24
0
Михаел Шумахер,Нико Розберг,Рос Браун

Нико Розберг приключи тестовете на Мерцедес в Барселона тази седмица, като в отбора са много окуражени от представянето на представения си във вторник нов болид F1 W03. Пилотът направи състезателна симулация преди обяд, която обаче бе прекъсната от червен флаг. Той кара основно с най-твърдите гуми на разположение (хард) сутринта, а във втората част на сесията бе най-вече със софт. Следобед Нико се съсредоточи върху сравнение поведението на колата с различни настройки, като работата бе разделена на серии от по около 10 обиколки.

Розберг навъртя цели 139 тура (647 км) без технически проблеми. От тима направиха сравнение с това, че за целия уикенд на Гран при на Испания през 2011 г. карането му възлиза на общо 161 обиколки.

Цялостната равносметка за F1 W03 възлиза на 2420 км през петте тест-дни на тима (четирите официални и частния еднодневен в неделя) плюс стоте километра от шейкдауна на Силвърстоун, когато Мерцедес правиха снимки. Вчера и днес Михаел Шумахер и Розберг направиха съответно 127 и 139 тура.

Виждам, че правим стъпки напред. Тестовата ни програма премина добре тази седмица, като правехме очевиден прогрес с всеки изминал ден – коментира Нико. – По отношение на издръжливостта колата се представи горе-долу по начина, по който очаквахме, а това е особено важно, за да се съсредоточим върху скоростта й. Трудно е, разбира се, да се предвижда как ще се справим в състезателни условия, но като цяло съм доволен от началото на изпитанията.

Шефът на тима Рос Браун сподели, че според него автомобилът все още не е в състояние да печели състезания, но и той подкрепи мнението, че първите тестове са положителни.

И двамата ни пилоти направиха пълни състезателни симулации, а това е показателно за изключителната работа, свършена в Бракли и Бриксуърт, за да сме на ниво с болида от самото начало. Добрата база означава, че състезателите и инженерите ни можеха да работят с колата без да преследват проблеми. Надяваме се следващата седмица да се фокусираме върху това да извлечем още по-добро представяне от автомобила. Намираме се в прилична позиция, но и за момент не си позволявам да вярвам, че сме достигнали целите си. Може да е клише за зимните тестове, но все още ни предстои много работа и е твърде рано да се правят окончателни преценки за конкурентоспособността ни – добави англичанинът.