Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес заслужават да са на върха, каза Фетел

Мерцедес заслужават да са на върха, каза Фетел

35
0
Себастиан Фетел

Мерцедес заслужават да са на върха във Формула 1 в момента, каза Себастиан Фетел в Монако.

Отборът от Бракли отбеляза пет поредни победи в петте старта от началото на сезона – Нико Розберг спечели в Австралия, а Люис Хамилтън бе пръв в следващите четири надпревари. Двамата са начело в генералното класиране при пилотите, а тимът – при конструкторите.

Ние (Ред Бул) бяхме на върха през последните няколко години. Знаем какво е чувството, с какво трябва да се справяш. Те (Мерцедес) вероятно са в подобна позиция. В момента заслужават да са там, защото вършат най-добра работа от всички. Изминаха само пет старта и знам, че отборът ни е добър. Преживели сме много неща и съм сигурен, че ще станем още по-силни. Въпросът е колко скоро ще се случи това. Мерцедес заслужават уважение заради много стабилния цялостен пакет. Предполагам, че и тук (в Монако) ще вървят добре. Нико и Люис се справят чудесно на тази писта, така че тях ще гоним да победим. Може ние да сме малко по-близо – заяви Фетел.

Четирикратният световен шампион каза освен това, че погледната отстрани, ситуацията с неговите 9 поредни победи изглежда като тотална доминация, но той си я спомня по-различно. Според него авансът на Мерцедес сега е по-голям, отколкото този на Ред Бул някога е бил:

Нещата са различни, но мисля, че ние никога не сме се намирали в такава позиция. Не мисля, че изобщо сме стартирали сезон с пет поредни победи. Да, приключихме много силно миналата година, но един поглед към резултатите и разликите рисува много различна картина.