Начало Автомобили Мерцедес-Бенц Е-клас купе ще дебютира в Женева

Мерцедес-Бенц Е-клас купе ще дебютира в Женева

123
0

Купе-версията на новия Е-клас на Мерцедес ще дебютира на автосалона в Женева, който ще се проведе само след няколко седмици.

От компанията разчитат особено много на модела, който ще замени успешния CLK.

Според Мерцедес, новото поколение Е-клас ще е колата с най-добра аеродинамична ефективност в серийно производство. Това е доста смело твърдение, но е факт, че колата има доста по-загладен и изчистен вид. При това купе липсват В-колоните, а задните стъкла на колата могат да се прибират докрай. В крайна сметка аеродинамичният коефициент е само 0.24.

Също както при четиривратата версия и купето ще разполага с всички стандартни екстри за модела, като фарове, следящи пътя при завой и автоматична система за спиране при спешен случай.

Най-важни тук обаче са новите двигатели, които ще използват около 17% по-малко гориво, отколкото предшествениците си.

Два нови четирицилиндрови двигателя ще се предлагат за модела- един дизелов и един бензинов. Новият дизелов E 250 CDI BlueEFFICIENCY е изключително икономичен – разполага с мощност от 200 к.с. и въртящ момент от 500 Нм, но въпреки това средният му разход на сто километра е само 5.3 литра.

Бензиновият му еквивалент е E 250 CGI BlueEFFICIENCY – четирицилиндров агрегат с директно впръскване на горивото, който при 200 к.с. мощност и 300 Нм въртящ момент харчи само 7.2 литра бензин на 100 км.

Продажбите на Е-клас купе в Европа започват през май тази година.