Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Местят Михаел Шумахер в Майорка

Местят Михаел Шумахер в Майорка

84
0
Михаел Шумахер

Легендата на F1 Михаел Шумахер ще бъде преместен в нова къща на испанския остров Майорка заедно със семейството си, съобщава швейцарското издание Illustre.

Досега 7-кратният шампион бе в дома си на Женевското езеро в Швейцария, а сега ще бъде в комплекса Пуерто де Андракс с население от около 11 000 души.

Новият дом на семейство Шумахер беше собственост на президента на футболния Реал Мадрид Флорентино Перес. По-рано тази година той е бил закупен от съпругата на Михаел – Корина, за около 27 млн. паунда по информация на немския Bild.

Кметът на комплекса Катиа Руарш е заявила пред Illustre, че официално може да потвърди, че Шумахер ще се премести в градчето и е подготвено всичко необходимо за неговото посрещане.

Засега не е ясно дали новото имение ще се превърне в постоянно жилище за Шумахер, който в края на 2013 г. падна лошо на ски в Алпите. След това 6 месеца беше в кома, а след като излезе от нея лечението му продължи в дома му в Швейцария.

Според британския Daily Mail имотът е с площ 15 000 квадратни метра и включва 2 плувни басейна, голяма градина, вила за гости. Той се намира в най-високо разположения квартал – Las Brisas около планината Puig de Marmacen в югозападния район на острова.

Мениджърът на Шумахер Сабине Кем опроверга информациите за преместването, като заяви, че семейството на Шумахер не планира местене в Майорка.