Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мечтата на Бърни за състезание в Ню Йорк започва да придобива реален...

Мечтата на Бърни за състезание в Ню Йорк започва да придобива реален вид

34
0
Ню Йорк

Днес на специална пресконференция в Ню Йорк, кметът Уест Ню Йорк (щата Ню Джърси) Феликс Роке ще представи проекта за състезание от Гран при в Ню Йорк. Надеждите на кмета са „за един изключителен икономически бум за цялата промишленост“.

„Докато другите политици говорят за отваряне на нови работни места, нашият говернатор предприе решителни действия“, заявява Роке. Според него Формула 1 е върха в моторните спортове. Според него вече е постигната договореност с отговорните лица в Уест Ню Йорк и Уийхоукън да бъде предоставено четирилентово трасе по протежение на река Хъдсън, което се намира на фона на спиращия дъха Манхатън. Според изявленията на отговорните лица, става дума за трасе подобно на това в Монако.

Последното състезание в САЩ до този момент бе през 2007 г. в Индианаполис. Напредва обаче строежа на пистата в Остин, щата Тексас, където през 2012 г. ще бъде премиерата на това трасе.

Според последните вести, трасето в Ню Йорк трябва да влезе в календара през 2013 г. Заради близкото си местоположение с Канада се очаква така наречения Back-to-Back уикенд през лятото като все още не е ясно, дали надпреварата в Монреал ще е първа или не. Остин е предвиден като предпоследно състезание за сезон 2012, а датата на провеждането ще е 18 ноември.