Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мейнър дава шанс на млади таланти на теста в Абу Даби

Мейнър дава шанс на млади таланти на теста в Абу Даби

33
0

Екипът на Мейнър Маруся ще даде шанс на двама млади пилоти да покажат качествата си с болида по време на тестовете на Пирели от Ф1 в Абу Даби след края на сезона. Това са състезателите от GP2 Джордан Кинг и Рио Харианто (на снимката).

Освен в този шампионат, Кинг изкара сезона и като развоен пилот на Мейнър. Той обаче досега не е карал болида и ще го стори за първи път на 1 декември на пистата Яс Марина. Британецът в момента е на 12-а позиция в GP2, като най-доброто му класиране е 2-о място на пистата Спа.

„Състезанията в GP2 са огледални на тези във Ф1 и за мен беше много лесно да съчетая състезателните ми задължения с прекараното време с пилотите и инженерите на Мейнър, заяви Кинг. – В Остин и Мексико успях напълно да се внедря във Ф1 и се уча как работят нещата на пистата и извън нея.”

Харианто, който е пилот на Кампос в GP2, е на 4-а позиция в генералното класиране с 3 победи и взе участие в предишни два теста след края на сезона през 2010 и 2012 г. „В много отношения в основата си това е същия отбор, въпреки че колата е много различна, заяви индонезиецът. – Чувствам се много по-добре подготвен за този тест и след много конкурентен сезон в GP2.”